Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνης την Δευτέρα 23ην Ιανουαρίου 2017 στα γραφεία του, με τη παρουσία όλων των Μελών του, του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Ρ. κ. Δασκαλομαρκάκη Γ., της Ε.Δ. (κ.κ. Γαζανός Ι., Χατζημπεκιάρης Ι. & Χριστοδουλάκη Δ.), καθώς και εκπροσώπων των  Μ.Μ.Ε., έκοψε τη καθιερωμένη του πίτα για την άφιξη του νέου έτους.

Με τη παρουσία του μας τίμησε ο επίτιμος πρόεδρος του Σ.Δ.Π.Ρ. κ. Αλεξάκης Εμμανουήλ, ετών 84 σήμερα, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών και υπήρξε εκ των Ιδρυτών του Συνδέσμου μας αλλά και της Ρεθυμνιώτικης διαιτησίας.

Ο Πρόεδρος κ. Βαμβακίδης Α., καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε υγεία, καλύτερες διαιτησίες, μεγαλύτερες αξιολογήσεις και ευχαρίστησε την Ε.Π.Σ.Ρ. και τον πρόεδρο της για τη συνεργασία που είχαν και εξακολουθούν να έχουν σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής φετινής περιόδου.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ρ. κ. Δασκαλομαρκάκης Γ., απεύθυνε χαιρετισμό προς τα Μέλη μας και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της Ε.Δ. κ. Γαζανός Ι., ανέφερε ότι η συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Σύνδεσμο και Ε.Δ. είναι άριστη και εύχεται να συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Στη συνέχεια έγινε μια ανασκόπηση του έτους από το νεοσύστατο Δ.Σ. του Σ.Δ.Π.Ρ. ενημερώνοντας για τα παρακάτω:

  • Διοργανώθηκε Φιλανθρωπικός αγώνας με τους παλαιμάχους της Ε.Α.Ρ. όπου και μαζεύτηκε μεγάλος όγκος τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
  • Διοργανώθηκε Εκπαιδευτική Ημερίδα για τα Μέλη του με τη παρουσία του Συνδέσμου Χανίων.
  • Χορηγήθηκαν δωρεάν διαιτησίες σε όλα τα Σωματεία της Ε.Π.Σ.Ρ.
  • Ενίσχυσε τα Μέλη του που ταξίδεψαν για να αξιολογηθούν καθώς και ενέκρινε οικονομικά αγωγές Μελών προς Σωματεία και Αξιωματούχων τους.
  • Αποχαιρέτησε την αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016 με συνεστίαση για όλα τα Μέλη.
  • Έγινε ανακαίνιση γραφείων Συνδέσμου και αγορά εξοπλισμού για όλα τα Μέλη για να υπάρχει ομοιόμορφη παρουσία σε όλα τα γήπεδα.
  • Συνδιοργάνωσε με την Ε.Δ. της Ε.Π.Σ.Ρ. τα αγωνιστικά και γραπτά Τεστ Περιφέρειας Κρήτης με απόλυτη επιτυχία.
  • Διοργάνωσε παράλληλα χοροεσπερίδα με αφορμή τα αγωνιστικά Τεστ για όλους τους Διαιτητές της Κρήτης και βράβευσε για τη προσφορά τους στο ποδόσφαιρο τους κ.κ. Τσαγκαράκη Γ (Σ.Δ.Π. Χανίων), Γαρεφαλάκη Μ. (Σ.Δ.Π. Ηρακλείου), Γιανναδάκη Ε. (Σ.Δ.Π. Λασιθίου) καθώς και τον συντοπίτη μας Πάτερ Ανδρέα Κεφαλογιάννη.
  • Με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου τα Μέλη ενημερώθηκαν για τους νέους κανονισμούς της FIFA και τα μαθήματα κάθε Δευτέρα απόγευμα γίνονται με πλήρη απαρτία.
  • Το Δ.Σ. εκπροσωπήθηκε στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διαιτητών Ελλάδος που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο στην Αθήνα, από τον Πρόεδρο του και τον Γ. Γραμματέα και είχαμε τη τιμή να εκλεγεί ο κ. Βαμβακίδης Αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ της Ο.Δ.Π.Ε..
  • Δημιουργήθηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα Αιμοδοσίας στο όνομα του Συνδέσμου που αφορά όλα τα Μέλη του ΣΔΠΡ, καθώς και συμπολίτες μας
  • Διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση για τα Μέλη και τις οικογένειες τους στο Γεράνι Palace και δόθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά των Μελών μας.

Με το πέρας των ομιλιών κόπηκε η πίτα με τυχερούς τους κ.κ. Γρύλλη Ε. και Δελήμπαση Κ.. Σε ευχάριστο κλίμα έπειτα ο Σ.Δ.Π.Ρ. παράθεσε δεξίωση στους παρόντες και ευχήθηκε στα Σωματεία, στους Παράγοντες αλλά και σε όλο το φίλαθλο κοινό του Νομού μας να έχει ένα έτος γεμάτο υγεία και χαρές.

Εκ του Δ.Σ

Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου