Σχετικά με τα τελευταία περιστατικά ΒΙΑΣ που διαδραματίστηκαν στα Τοπικά γήπεδα Ρεθύμνου, το ΔΣ του ΣΔΠΡ τοποθετείτε δημόσια ως εξής:

το ποδόσφαιρο είναι το ομορφότερο θέαμα που παρακολουθούμε όλοι οι υγιείς φίλαθλοι, προσφέροντας ένα αθλητικό ιδεώδες, το οποίο είναι αναμφισβήτητα παγκοσμίως αποδεκτό. Όμως, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται φαινόμενα φανατισμού και βίας στους αθλητικούς χώρους (τόσο εντός όσο και εκτός).

Δεν είναι δυνατόν η επιδίωξη της νίκης με κάθε μέσο (ΒΙΑΣ), να οξύνει τον ανταγωνισμό και δυναμιτίζει το κλίμα στα γήπεδα του Ρεθύμνου, ώστε να ενθαρρύνουν την «οπαδοποίηση» των φιλάθλων και την εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών στους αθλητικούς χώρους ακόμα και στις κερκίδες.

Ήμαστε όλοι μέρος του παιχνιδιού και έχουμε την ευθύνη να διαφυλάξουμε το υγιές «προϊόν» και να εξυψώσουμε το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο.

Πρέπει όλοι μαζί (ΕΠΣΡ, Σωματεία, και Αξιωματούχοι Ρεθύμνου), να ενωθούμε και να αποβάλλουμε οριστικά και αμετάκλητα τον κοινό μας εχθρό, την [ΒΙΑ] από τα Ρεθυμνιώτικα γήπεδα.  

Εκ του ΔΣ

ΣΔΠΡ