Ο Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου είναι ο κινητήριος Θεσμός, που υπηρετεί το Ρεθυμνιώτικο Ποδόσφαιρο από το έτος 1962, επομένως έχει την υποχρέωση να προστατεύσει με την σειρά του τη Διαιτητική Ομάδα του αγώνα στο ντέρμπυ της χρονιάς μεταξύ των ομάδων «Α.Ο. ΕπισκοπήςΑ.Ε. Μυλοποτάμου».

Σεβόμενοι την ιστορία της ομάδος «Α.Ο. Επισκοπής», έχουμε να καταθέσουμε τα εξής: Όλος ο υγιής φίλαθλος κόσμος παρακολουθώντας το παιχνίδι, διέκρινε πως δεν υπήρχε καμία δύσκολη ή αμφισβητούμενη φάση, τόσο για το διαιτητή όσο και για τους βοηθούς του. Επιπρόσθετα και οι τέσσερις συνάδελφοι, λειτούργησαν ομαδικά με το αίσθημα πλήρης ευθύνης – αυτοσυγκέντρωσης προκειμένου να μην αδικήσουν ουδεμία ομάδα κατά την διεξαγωγή του προκείμενου αγώνα.

Αν το μόνο λάθος τους είναι κάποια φάουλ, όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή της η ομάδα «Α.Ο. Επισκοπής», ότι καθόρισαν την ποιότητα της συγκεκριμένης διαιτησίας ή ακόμα περισσότερο και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, τότε το λιγότερο που μπορεί να λέγεται κάποιος που το υιοθετεί αυτό, είναι φαιδρός.

Καλό θα ήταν όταν κάνουμε κρίσεις, να τις κάνουμε με σεβασμό στο άθλημα του ποδοσφαίρου αλλά και στους ανθρώπους – αθλητές που ασχολούνται με αυτό, είτε είναι Αξιωματούχοι είτε είναι διαιτητές.

Εμείς σαν Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Ρεθύμνου, θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι να υπηρετούμε το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να υποκύπτουμε σε εξωγενής παράγοντες.