Μετά και το τελευταίο περιστατικό ύπουλης και άνανδρης βίας εις βάρος μέλους του Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου, το ποτήρι ξεχείλισε!

Άλλη μια βία ήρθε να προστεθεί από ποδοσφαιριστή της ομάδος «Τάλως Μελιδονίου» με τον βίαιο τραυματισμό που προκάλεσε με χτύπημα στο κεφάλι του διαιτητή στο ημίχρονο του αγώνα, με αποτέλεσμα να επιφέρει τον τραυματισμό του μέλους μας και την οριστική διακοπή του αγώνα.

 

 

 

Επιβεβαιώνουμε εκ νέου τα αντιαθλητικά κατορθώματα σας:

  • Tον άνανδρο προπηλακισμό της διαιτητικής τριάδας από οπαδούς της ομάδος «ΑΓΣΣΝ Φοίνικας»
  • την αλλόφρονα κατάσταση των αξιωματούχων της ομάδος «Α.Ο. Ρεθυμνιακός» στα αποδυτήρια των διαιτητών όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας με την ταυτόχρονη παραμονή τους δύο και πλέον ωρών εγκλωβισμένοι μέχρις ότου αποκατασταθεί η τάξη.
  • Αξιωματούχοι της ομάδος «Α.Ο. Άρης» να εξυβρίζουν εν «χορό» τον Διαιτητή & το Βοηθό Διαιτητή στον πρόσφατο αγώνα με τον «Αστέρα Ρεθύμνου», ειρωνευόμενοι ακόμα και τον παρατηρητή Διαιτησίας (σ.σ. τον Πρόεδρο του Σ.Δ.Π.Ρ.) απαγορεύοντας του στο τέλος του αγώνα να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών.
  • Δεν έφταναν τα παραπάνω το «κερασάκι στην τούρτα», ήταν να καταθέσει επίσημα ο Πρόεδρος της ομάδος «Α.Ο. Επισκοπής» μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά μέλους του Σ.Δ.Π.Ρ. διότι εφάρμοσε τον Κανονισμό Παιχνιδιού σε πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου.

Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου σε έκτακτο συμβούλιο αποφάσισε να δώσει πρώτη και ταυτόχρονα τελευταία ευκαιρία στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο, σεβόμενοι πάνω απ’ όλα το άθλημα, τους αγνούς φιλάθλους άλλα και τους τίμιους παράγοντες που κοπιάζουν για τις ομάδες τους.

Ο Σ.Δ.Π.Ρ. έχοντας καθήκον να προστατεύσει τα μέλη του, δηλώνει από δω και στο εξής όλα τα φύλλα αγώνα που θα περιγράφουν αντίστοιχα περιστατικά βίας θα πηγαίνουν άμεσα στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου για τις αυτεπάγγελτες διώξεις και θα κοινοποιούνται στο αρμόδιο Νομικό Τμήμα της Ε.Π.Ο. μέσω της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου.

Σε οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό ο Σ.Δ.Π.Ρ. είναι διατεθειμένος να αναστείλει επ’ αόριστον τις υπηρεσίες του. Ουδείς από εμάς δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται μείωση της προσωπικότητας του ή να χλευάζεται στα γήπεδα, διότι επιτέλους κάποιοι ανεγκέφαλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι και όχι άψυχες μηχανές.

Όσο για τους αξιωματούχους που εξω-θεσμικά τηλεφωνούν στο χώρο εργασίας των διαιτητών ή στους ίδιους τους διαιτητές μετά τον αγώνα με απειλές να είναι σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης πολύ σύντομα.

Επίσης αξιωματούχοι και ποδοσφαιριστές τους αρέσει να κάνουν πικρόχολα και δυσμενή έως και υβριστικά σχόλια στα διάφορα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης. Επιβεβαιώνουμε πλήρως ότι θα καταγγέλλονται άπαντες με την ιδιότητα που κατέχουν στη Διοργανώτρια Αρχή και στη Ε.Π.Ο.

Ορισμένοι αξιωματούχοι βλέπουν "φαντάσματα" και αντί να βάλουν κανόνες  και να τηρήσουν το «ευ αγωνίζεσθαι» τους αρέσει η καταστολή και όχι η πρόληψη γι’ αυτό ο Σ.Δ.Π.Ρ. είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει κατά γράμμα όλα τα παραπάνω.

Τέλος να θυμίσουμε ότι οι διαιτητές του Συνδέσμου μας, κινούνταν, κινούνται και θα κινούνται πάντα στο προσκήνιο και ποτέ στο παρασκήνιο που ορισμένοι καλοθελητές το έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους.

Με Ρεθυμνιώτικους αθλητικούς χαιρετισμούς.

Εκ του Δ.Σ.

Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου